Виберіть своє місто
+38 (067) 671-2190Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Усе, що потрібно знати про повторне отримання документів в органах РАЦСу.

 

Щодня ми стикаємося із потребою оформлення документів наших клієнтів для подання в іноземні установи. Майже в усіх випадках до пакету документів входять свідоцтва, видані органами державної реєстрації актів цивільного стану: свідоцтва про народження, шлюб, зміну імені, смерть, витяги про дошлюбне прізвище тощо.

Часто з’являється потреба у виготовленні свідоцтв повторно через їх пошкодження, втрату чи застарілість для процедури апостилювання. Для проставлення апостилю не підлягають документи, що пошкоджені, заламіновані, видані в СРСР. Також не апостилюють свідоцтва, видані сільською радою (органом видачі має бути міське, районне або обласне управління юстиції).

Де і як можна отримати документи, що видають органи РАЦСу?

Найпростіше отримати документ у тому органі, в якому попередньо реєструвався документ. Документ Вам можуть виготовити навіть у той самий день. Можна також звертатися у РАЦС за місцем проживання.

Якщо ж такої можливості немає, то можна звертатися у будь-який найближчий орган РАЦС. Система роботи відділень РАЦСу є централізованою і ведеться єдиний державний реєстр обліку даних. Але у цьому випадку термін виготовлення дублікату може бути довшим (декілька днів). Це обумовлено тим, що відділення РАЦСу подає запит у регіон видачі документа і після отримання відповіді видає документ повторно.

Бувають випадки, коли записи в єдиному реєстрі відсутні. Працівники РАЦСу подають запити у архіви. Після отримання інформації з архіву дані вносять в реєстр і видають дублікат документа. Процедура підтвердження даних з архіву може зайняти близько місяця.

Дублікат свідоцтва має нову серію та номер, містить свіжу дату видачі та напис «повторно».

Для повторного отримання документу Вам потрібно подати копію цього документу. Якщо його втрачено – то достатньо лише основної інформації, що міститься у свідоцтві. Окрім цього потрібен паспорт для оформлення Вашого звернення, якщо свідоцтво належить Вам. Якщо Ваше прізвище згадане у документі (свідоцтві про народження) - ви один із батьків, Вам теж можуть видати свідоцтво.

У випадку, якщо Ви не є власником документа, то для звернення в РАЦС, крім вищезазначених документів, Вам знадобиться довіреність від власника документа, складена у нотаріуса.

Якщо з певних причин Ви не маєте можливості звернутися особисто в органи РАЦСу, а часу у Вас обмаль, звертайтеся в агентство перекладів Лінгва! Ми допоможемо швидко отримати дублікат документа.

Ви можете дистанційно оформити замовлення, зателефонувавши або надіславши запит на нашу електронну скриньку. Завжди раді Вам допомогти!

 

Ви мрієте про навчання у найстаріших університетах Європи, як-от Universita di Bologna, або Sapienza – Universita di Roma, або ж Ви бажаєте працювати за улюбленим фахом у будь-якому куточку мальовничої сонячної Італії? Тоді Вам обов’язково знадобиться Dichiarazione di valore!

 Dichiarazione di valore - документ, оформлення якого передбачає процедуру здійснення легалізації освітніх документів при посольстві Італії в Україні. Якщо Ви маєте намір навчатися або легально працювати в Італії – установи вимагатимуть у Вас цю декларацію.

Для чого ж потрібна декларація?

Документ, виданий посольством Італії, підтверджує, що освіта, здобута в Україні, відповідає нормам освіти в Італії. Тому для декларації обов’язковою є легалізація усіх освітніх документів: атестат з додатком про здобуття середньої освіти, диплом з додатком про вищу освіту. Декларація – це дозвіл на навчання або роботу в Італії.

Процедура отримання декларацій для навчання і для роботи є дещо відмінною.

Оформлення документів для отримання декларації відбувається у кілька етапів:

1. Першим кроком в оформленні документів для подачі в установи будь-якої країни (у даному випадку Італії) є проставлення апостилю на оригіналах освітніх документів Міністерством освіти України.

2. Наступним етапом є переклад освітніх документів акредитованим перекладачем при посольстві Італії.

Для отримання дозволу на роботу додатково потрібно здійснювати переклад трудової книжки.

3. Останній етап – заповнення заяви для декларації на навчання або роботу та подача пакету документів для оформлення декларації у посольстві Італії.

У пакет документів входять:

- апостильовані освітні документи;

- довіреність, складена у нотаріуса, або заповнена від руки у випадку, якщо у власника освітніх документів є італійські документи Permesso di Soggiorno та Сarta d'identita;

- копії Permesso di Soggiorno та Сarta d'identita (якщо є);

- копія закордонного паспорта.

Декларація для навчання підшивається окремо до кожного комплекту апостильованих документів (наприклад окремо до атестату з додатком і окремо до диплому з додатком).

Декларацію для працевлаштування роблять одну для усього пакету апостильованих документів (освітні документи та трудова книжка).

«Мета – ось що потрібно мати на увазі за всіх обставин»

Нікколо Макіавеллі, італійський мислитель, історик та письменник

Отже, якщо Вашою метою є навчання або робота у Римі, Неаполі, Флоренції чи де-інде - звертайтесь в Агентство перекладів «Лінгва»!  Ми допоможемо Вам оформити усі необхідні документи для Dichiarazione di valore.

Інколи певні органи закордоном вимагають від громадян України копію українського національного паспорта засвідчену Апостилем. Як фізично це зробити?

Перелік неповний, але це основні документи, з якими для проставлення Апостилю до нас звертаються громадяни. Якщо Вашого документа немає  в списку, просто зателефонуйте нам, щоб точно з’ясувати, чи можна на ньому проставити Апостиль.

Напишіть нам

Оформіть свій запит всього у декілька кліків!

Заповніть форму, вказавши необхідні дані в обов’язкових полях, і надішліть нам свій запит. Наші менеджери з радістю нададуть вичерпну інформацію щодо Вашого питання і проінформують щодо ключових моментів виконання замовлення.

Якщо Вам потрібно швидко виконати письмовий переклад, здійснити якісний усний переклад ділової зустрічі чи конференції або забезпечити організацію конференції необхідним обладнанням - звертайтесь до нас!

усі поля обов’язкові для заповнення

Контакти

м. Львів, вул. Тиктора, 8/14

+38 (067) 671-2190, +38 (032) 261-3011

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Робочі дні: ПН-ПТ 900-1800, вихідні: СБ, НД

© 2022 Lingua