Choose your city
+38 (067) 671-2190This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

How to learn a foreign language in 90 days

ENG

Якщо ви говорите з людиною мовою, яку він розуміє, ви говорите з його розумом. Якщо ви говорите на його рідній мові, ви говорите з його серцем.
Нельсон Мандела

Про користь вивчення другої, третьої або десятого іноземної мови ми писали вже не один раз. Це відмінна зарядка для мозку, покращує когнітивні здібності, дозволяє краще концентруватися на поставлених завданнях і захищати себе від зовнішніх подразників, є профілактикою хвороби Альцгеймера.

Але всі ми люди зайняті і стандартні терміни вивчення іноземної мови (4-5 років) нас не влаштовують. Прискорився темп життя, прискорилося і все інше. І з'явилася величезна кількість методів, які дозволяють впоратися з цим завданням за 3 місяці.

У гостьовому пості на Zen Habits Маніш Мережі (Maneesh Sethi), автор блогу Hack The System, ділиться своєю методикою. Протягом чотирьох років він вивчав іноземні мови і тепер розмовляє англійською, італійською, іспанською, португальською та німецькою. На вивчення італійської у Маниша пішло 3 місяці, іспанського - 2 місяці, а на португальську пішло близько 3 тижнів.

Маніш Мережі вважає, що для успішного і швидкого вивчення іноземної мови в першу чергу потрібно змінити підхід - стати активним учнем, який не просто дозволяє себе вчити, а сам бере участь в процесі і постійно задає питання.

Єдине «але» в цій системі: для того щоб вивчити нову мову за 90 днів, ви повинні витрачати на навчання не менше 3-4 годин щодня і хоча б перший місяць займатися з викладачем. Якщо у вас немає такої можливості, тоді терміни розтягуються, але при цьому все одно залишаються набагато менше стандартних термінів вивчення мови.

Cтратегії вивчення

  1. Знайти правильні ресурси. Підручники по граматиці, фільми, книги і програми для запам'ятовування слів.
  2. Найняти репетитора. Хоча б на один місяць. Займатися по 4 години в день рекомендується, але не обов'язково.
  3. Намагатися говорити і думати на мові, який ви вивчаєте. Практикуватися зі словником кожен день.
  4. Знайти друзів, які говорять цією мовою. Ідеально, якщо це носії мови, що вивчається.

План вивчення на 90 днів

Перший місяць

Це період інтенсивного вивчення мови і роботи з репетитором. На думку Маниша, групові заняття розслаблюють і дозволяють вам лінуватися. Заняття з викладачем один на один форсують вивчення мови і постійно тримають вас в тонусі. Кожен день ви повинні вивчати по 30 нових слів.

Чому саме 30? Тому що через 90 днів ви будете знати мову приблизно на 80% і вашого словникового запасу (трохи щонайменше 3 000 слів) буде цілком достатньо для вільного спілкування.

другий місяць

Після першого інтенсивного місяці вивчення ви вже цілком в змозі спілкуватися з носіями мови. Адже саме спілкування, а не виконання завдань з підручника, дозволяє нам добре запам'ятовувати нові слова і звороти.

Ідеальним було б відвідування країни, мову якої ви вивчаєте. Але я думаю, що, якщо це неможливо, буде досить відвідування розмовних клубів.

третій місяць

На третій місяць вашого передбачуваного рівня знання мови має вистачити на перегляд фільмів і читання книг. При цьому ви повинні вивчати по 30 нових слів щодня протягом усього періоду.

Ще Маніш вважає, що, якщо у вас немає пари, було б дуже здорово знайти партнера, який є носієм мови. Якось він зустрів чоловіка (американця), який вільно розмовляв російською мовою. Маніш поцікавився, скільки часу у нього зайняло вивчення цього складного мови. На що той відповів: «Дві дружини».

Корисні ресурси

А тепер найголовніше: ресурси і додатки, які дозволять вам впоратися з поставленим завданням.

програми

Для запам'ятовування слів можна використовувати спеціальні програми. Якщо ви віддаєте перевагу пристрою Apple, тоді вам може стати в нагоді додаток Genius . Додаток ретельно вибирає питання або слова, використовуючи метод інтервального повторення. Чим частіше ви будете помилятися, тим частіше програма буде задавати вам запитання. Маніш рекомендує зробити так, щоб програма пропонувала слово на вашій рідній мові, яке потрібно перевести на іноземну. Тоді воно буде краще запам'ятовуватися, тому що перекладати з рідної мови на іноземну завжди складніше. А ми не шукаємо легких шляхів.

Для користувачів ПК рекомендується програма Anki , яка дозволяє не тільки вивчати іноземну мову, але ще і готуватися до різних іспитів.

Словники

Крім знайомого «Google Перекладача», вам стануть у пригоді WordReference.com (для роботи з більшістю мов романської групи) і dict.cc (для вивчення німецької).

Ресурси для розмовної практики

Для розмовної практики можна заглянути на The Mixxer - ресурс, який дозволяє вам знайти співрозмовників для розмовної практики по Skype.

Якщо ви ще не знайомі з сервісом Couchsurfing.org, прочитайте цю статтю . У цю ж скарбничку йде і Meetup.com .

Хочу додати від себе кілька слів. Я прекрасно розумію, що такий форсований спосіб вивчення іноземної мови для багатьох недоступний. Все-таки 4 години занять кожен день протягом місяця для багатьох є набагато більш дорогим задоволенням, ніж місячна вартість занять з репетитором.

На жаль, ми не можемо завантажити собі програмний пакет з мовами прямо в мозок. Але якщо ви будете займатися з викладачем хоча б два-три рази на тиждень, поповнювати свій словниковий запас на 30 нових слів щодня, читати книги, дивитися фільми і намагатися думати на мові, що вивчається, то у вас обов'язково повинно все вийти. І звичайно ж, розмовляти, розмовляти і розмовляти всюди, де тільки випадає нагода.

Write us

Since 1998, Lingua Translation Agency provides services in the field of written, sequential and simultaneous translation with / in more than 30 languages, legalization of documents.

We employ only well-qualified, highly skilled translators with a great experience.

all fields are required

Contacts

Lviv Tyktora str., 8/14

+38 (067) 671-2190, +38 (032) 261-3011

lviv@lingua.com.ua

Working days: MO-FR 900-1800, days off: SA, SU

© 2022 Lingua